Tomāti želejā - Forums
Piektdiena, 09.12.2016, 13:32
Sveicināti, Viesis
Sludinājumi | Forums | Reklāmraksti | Foto | Filmas
[ Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS ]
Lappuse 1 no 11
Forums » Hobijs, Vaļasprieks, Izklaide, Atpūta » Kulinārija » Tomāti želejā (Tomāti želejā (PĀRBAUDĪTA RECEPTE))
Tomāti želejā
BecreativeDatums: Svētdiena, 29.08.2010, 12:46 | Ziņojums # 1
Pulkvedis
Grupa: Администраторы
Ziņojumi: 150
Apbalvojumi: 2
Reputācija: 1
Statuss: Offline
Tomāti želejā (PĀRBAUDĪTA RECEPTE)

1 l marinādes (sanāk ~5 puslitra burciņas):

5 ēdamkarotes želatīna (2 standarta (20 g) paciņas)
2 ēdamkarotes sāls
4 ēdamkarotes cukura
1.5 ēdamkarotes etiķa esences
graudu pipari (var ņemt lielos smaržīgos), lauru lapas

tomāti, gurķi, sipoli, ķiploki (nedaudz), var likt iekšā arī diļļu kātus un upeņu lapas aromātam

Želatīnam uzlej 20 ēdamkarotes auksta ūdens, atstāj "uzbriedināties".

Šķēlēs sagrieztus tomātus, gurķus un sīpolus (sīpolus var likt daudz, jo cilvēkiem garšo) liek kārtām burciņās līdz pat augšai.

Ūdeni (litru) uzvāra, pieliek sāli, cukuru, etiķa esenci, lauru lapas, piparus. Kad ūdens vairs nevārās, iemaisa uzbriedināto želatīnu.

Marinādi ielej burciņās uz dārzeņiem, tā lai tie pārsegti. Tad burkas liek katlā un 20 min pasterizē. Uzskrūvē vāciņus.

Bez pasterizēsanas var glabāt ātrai ēšanai ledusskapī

 
ViesisDatums: Svētdiena, 15.09.2013, 11:28 | Ziņojums # 2
Grupa: Viesim slinkums reģistrēties





Sanāk perfekti. Taisu tikai pēc šīs receptes.
 
Forums » Hobijs, Vaļasprieks, Izklaide, Atpūta » Kulinārija » Tomāti želejā (Tomāti želejā (PĀRBAUDĪTA RECEPTE))
Lappuse 1 no 11
Meklēšana: