Maizes torte un Biezpiena torte - Forums
Pirmdiena, 05.12.2016, 06:24
Sveicināti, Viesis
Sludinājumi | Forums | Reklāmraksti | Foto | Filmas
[ Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS ]
Lappuse 1 no 11
Forums » Hobijs, Vaļasprieks, Izklaide, Atpūta » Kulinārija » Maizes torte un Biezpiena torte (Maizes torte un Biezpiena torte)
Maizes torte un Biezpiena torte
BecreativeDatums: Sestdiena, 11.12.2010, 22:26 | Ziņojums # 1
Pulkvedis
Grupa: Администраторы
Ziņojumi: 150
Apbalvojumi: 2
Reputācija: 1
Statuss: Offline
Maizes torte

500 g rudzu maizes vai biskvīta, 500 g putukrējuma vai bieza skāba krējuma, 500 g bieza ievārījuma (zemeņu, aveņu, ērkšķogu).

Krējumu saputo, samaisa ar biezu ievārījumu. Izmantojot biezu skābu krējumu, to nesaputotu samaisa ar ievārījumu.
Veidni izklāj ar foliju vai pergamenta papīru.
Sagatavotā veidnē liek kārtām rupjmaizes šķēles bez garozas (vai biskvītu) un krējuma-ievārījuma masu. Piepildīto veidni noliek vēsumā. Pēc tam torti no veidnes izgāž, grezno ar augļiem, krējumu.

Biezpiena torte

1 kg biezpiena, 300 g cukura, 500 g putukrējuma, 200 g krāsainas marmelādes konfekšu, 50 g želatīna, 1 naža gals vaniļas vai 1 citrona miziņa. Pārliešanai: 1/2 sārtas ogu sulas vai sīrupa, 30 g želatīna, kompota augļi vai marmelādes.

Želatīnam pārlej ūdeni, atstāj uzbriešanai.
Sausu, mazskābu biezpienu samaļ vai izrīvē caur sietu, samaisa ar cukuru.
Marmelādes sagriež nelielos gabaliņos, citronam norīvē dzelteno slānīti.
Divas ēdamkarotes saldā krējuma uzkarsē. Pievieno uz¬briedināto želatīnu, izmaisa, līdz želatīns izšķīdis.
Krējumu saputo stingrās putās.
Biezpienā iemaisa vaniļu vai citrona miziņu, marmelādes gabaliņus, nedaudz atdzisušo želatīnu un beidzot saputoto krējumu.
Ar aukstu ūdeni izskalo toršu veidni, pilda sagatavoto masu un ievieto ledusskapī. Pēc stundas masa sastingusi, tortes virsmai var pārliet želeju vai glazūru.

Želeja
Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj uzbriešanai.
Sulu vai sīrupu uzkarsē, pēc vajadzības papildina ar cukuru, skābi, pievieno uzbriedušu želatīnu, maisa, līdz tas izkūst.
Šķidrumu novieto vēsumā, šad tad apmaisa un, kad tas sāk biezēt, pusi no šķidruma pārlej tortes virsmai.
Torti ievieto ledusskapī un tur, līdz želeja sastingusi, tad pārliek ar apelsīnu vai citronu šķēlītēm, marmelādes konfektēm vai sietā notecinātiem kompota augļiem - ķiršiem, ērkšķogām, plūmēm, āboliem, rabarberiem u. c. Augļiem pārlej atlikušo želeju. Ja želeja šajā laikā sastingusi, to nedaudz atsilda, tad uzmanīgi pārlej, lai neizbojātu augļu sakārtojumu.
Torti no jauna ieliek ledusskapī. Pasniedzot tortei noņem veidnes apmali, ja vēlas, rotā ar saputotu krējumu.
Tortes virsmu želejas vietā var pārliet ar izkausētu šokolādi:
100 g šokolādes salauza vai sarīvē.
Katliņā uzkarsē 1 ēdamkaroti sviesta vai margarīna un 1 ēdamkaroti ūdens, pievieno šokolādi.
Katliņu ievieto traukā, kur ieliets karsts ūdens, un šokolādi maisot silda. Nedrīkst katlu likt tieši uz liesmas — šokolāde veidosies graudaina, drupataina. Izkausēto šokolādi nedaudz atdzesē, tad pārlej pāri tortes virsmai.

 
Forums » Hobijs, Vaļasprieks, Izklaide, Atpūta » Kulinārija » Maizes torte un Biezpiena torte (Maizes torte un Biezpiena torte)
Lappuse 1 no 11
Meklēšana: